Stipendije za 123 studenta u Rogatici

26.02.2016.

Stipendije u ROgatici

ROGATICA – Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac danas, 26. februara, potpisao je ugovore o stipendiranju sa 123 studenta, 12 manje nego prošle godine, sa područja ove opštine, koji se u tekućoj akademskoj godini školuju na nekoj od javnih i privatnih visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj, BiH i inostranstvu.

Na konkurs se javilo 142 studenta i nakon bodovanja u kojem su osnovni kriteriji bili uspjeh u dosadašnjem školovanju, deficitarnost zanimanja, pripadnost porodicama poginulih boraca i RVI do četvrte kategorije, uslove je ispunilo 122 redovna studenta i učenik posljednje generacije ovdašnjeg Srednjoškolskog centra Zlatko Šubara.

Stipendije u ROgatici 2

– Za stipendije, reče načelnik Puhalac, u budžetu opštine obezbijeđeno je 100.000 maraka, a visina stipendije po studentu je od 50 do 130 maraka, koliko su dobila dva studenta uključujući učenika generacije. Cilj je da se narednih 10 mjeseci pomogne naša omladina sa kojom se mi ponosimo, a da se ona za uzvrat nakon školovanja vrati u našu opštinu i doprinese njenom razvoju u svim oblastima života i rada.

Stipendije su dobila i dva studenta kao perspektivni sportisti, a u ime svih studenata koji su potpisali ugovore zahvalili su se Tatjana Marjanović, Gorana Sorak i Dejan Brkić izrazivši zajednički stav da će im stipendija dobro doći u nastvku školovanja.