Talentovani Ilić od Višegrada do Džordana

23.02.2016.

Dalibor Ilic

VIŠEGRAD – Mladom košarkašu Igokee Daliboru Iliću ispuniće se san da učestvuje na kampu Majkla Džordana.

Za Dalibora Ilića mladog košarkaša iz Višegrada život se u posljednjih godinu dana promijenio za 180 stepeni. Najprije je sa 16 godina napustio rodni grad i prešao u Aleksandrovac, gdje je postao član mlađih kategorija Igokee. Talentovani košarkaš potom je postao i kadetski reprezentativac Srbije, a veliko priznanje stiglo je prije nekoliko dana kada je dobio pozivnicu da učestvuje na prestižnom kampu Majkla Džordana u Zagrebu.

“Otkad treniram košarku cilj mi je bio da posjetim Džordanov kamp. Sad sam dobio pozivnicu da učestujem. Daću sve od sebe kako bi se što bolje pokazao“, kaže Ilić na početku razgovora za MONDO.

Prestižni kamp održaće se od 3. do 7. marta u Zagrebu.

“Imaćemo turnir. Pozvano je 40 najboljih igrača iz Evrope u mom godištu od kojih će deset najboljih da idu u Bruklin. Cilj mi je da vidim gdje sam u odnosu na moje vršnjake u Evropi. Pokušaću da izborim mjestu u avionu za Bruklin”, kaže Ilić, koji je član kadetske reprezentacije Srbije.

Sa reprezentacijom Srbije učestvovao je na turniru u Samsunu, gdje su u finalu poraženi od reprezentacije Litvanije.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam bio član reprezentacije. Drago mi je što smo već na prvom turniru pokazali kako može da se računa na nas. Zadovoljan sam svojom igrom i minutažom, tako da se nadam da ćemo kao reprezenacija biti sve bolji“.

Nakon igara na tom turniru neki su ga poredili sa Grkom Janisom Antetukompom, koji nastupa za Milvoki.

“Čuo sam za to. Ne znam šta da kažem. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Meni je najbitnije da ostanem ‘na zemlji’. Ne razmišljam uno o novinskim naslovima i ostalom”, skroman je momak, koji je rođen 2000. godine u Višegradu.

Ilić je prošle godine postao član mlađih selekcija Igokee.

“Mislim da je ovo odlična sredina gdje uz stručan rad trenera mogu da napredujem. Cilj mi je da dođem do seniorskog tima“, završio je Ilić.

Cilj uprave Igokee je upravo da imaju igrače iz svog pogona. Iz tog razloga je pojačan rad sa mlađim kategorijama, na čelu sa trenerom Žarkom Milakovićem.

“Poziv na ovaj kamp je nešto što nas svakako raduje i pokazuje da cijeli naš sistem daje rezultat. Mi ne idemo na rezultate u mlađim kategorijama i medalje nego želimo da igrači iz našeg pogona zaigraju za naš prvi tim. Ne samo jedan nego više njih. Želimo da najbolji mladi igrači iz Republike Srpske, kroz našu akademiju dođu do prvog tima Igokee”, rekao nam je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.