Tanja Marković na Balkanijadi u Istanbulu

24.02.2016.

Tanja Markovic

NADA U JOŠ JEDAN ZAPAŽEN REZULTAT

ROGATICA – Kada je juče atletska reprezentacija BiH pošla na Dvoransko prvenstvo Balkana u Istanbulu među članovima reprezentacije našla se i jedna članica Srpskog atletskog kluba iz Rogatice. Riječ je o Tanji Marković, koja je u kraljici sportova, idući stopama oca Vlade koji je bio dobar atletičar i bolji fudbaler, ušla već sa šest godina. Imala je zapaženih rezultata u trčanju u više disciplina, da bi se vremenom opredijelila za skok u dalj i rezultatom 5,98, prije dvije godine, na prvenstvu BiH u Zenici skinula sa trona, poslije 30 godina, neprikosnovenu rekorderku u ovoj disciplini Mirsadu Pekmezović, koja je imala rezultat 5,95.

Uz skok u dalj Markovićeva upražnjava i troskok. U ove dvije discipline stalna je reprezentativka Republike Srpske i BiH i pobjednica na brojnim takmičenjima na „domaćem terenu“ i u inostranstvu.

– Kao reprezentativka BiH učestvovala sam na više balkanskih i evropskim prvenstava i KUP takmičenja. Učesnik sam, sa zapaženim uspjehom, na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i balkanskim u Bugarskoj i Instanbulu. Pobjednik sam i međunarodnog mitinga u Tirani, Baru, Beranima, Zenici, Novom Sadu i nekim drugim priča Tanja.

Novi Sad, dodaje ona, posebno mi je drag. Na otvorenom dvoranskom prvenstvu Srbije koje je u ovom gradu održano prije nekoliko dana skočila sam 5,71 metara, što je novi dvoranbski rekord BiH, a meni otvorio vrata Balkanijade koja će se održati u Istanbulu 28. ovog mjeseca, gdje se nadam još jednom zapaženom rezultatu, jer sam se dobro pripremila.

Atletika je bila presudna i kod profesionalnog opredjeljenja ove vrijedne djevojke. Već su prošle dvije godine otkako je na Palama završila Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta. Da odradi pripravnički staž primljena je početkom februara u Srednjoškolski centar „27. januar“ u Rogatici. Volontiraće uz topli obrok od 180 maraka?!

Što se tiče treninga i priprema za takmičenja, Tanja radi po uputama trenera Zorana Jojića iz Berana, a pomaže joj i trener u rogatičkom SAK Dejan Mićević.