Trojkama Bodiroge i Radovića, Sutjeska nadjačala Drinu

21.02.2016.

KK Sutjeska KK Drina

FOČA – Derbi Podrinja u Prvoj košarkaškoj ligi Republike Srpske pripao je Fočacima, koji su sinoć na svom terenu savladali goste iz Zvornika sa 76:61, tako im se revanširavši za poraz iz prvog dijela sezone.

Sutjeska je dobro odigrala odbranu, što je uz odličan šut za tri poena Gorana Bodiroge i Stefana Radovića, koji su ubacili po pet trojki (Radović je imao stoprocentan učinak iza linije 6,75) bilo dovoljno za sigurnu pobjedu.

Igrači gostujuće Drine bili su veoma dobri u skoku, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je bilo vidljivo da tim, koji je nedavno pojačan trojicom novih igrača, nije dovoljno uigran. Domaćin je od početka imao prednost, ali nikako nije uspijevao da „prelomi“ utakmicu, sve do polovine posljednje četvrtine. Goran Bodiroga bio je najefikasniji na utakmici sa 24 poena, dok je Stefan Radović ubacio 18 poena.

Dvocifren učinak kod domaćina imao je i Ivan Radović sa 10 koeševa. U gostujućoj ekipi, istakli su se Stefan Zekić sa 14, Miloš Rović sa 13 i Ivan Odak sa 11 poena. Sutjesci je ovo osma pobjeda u sezoni, koja je ostavlja na drugoj poziciji na tabeli.

Trener gostiju sa tribina dirigovao igračima

Utakmicu je, između ostalog, obilježio i temperamentni trener Drine Dušan Kasum, koji je, umjesto sa klupe, ekipu predvodio sa tribina. Uprava kluba iz Zvornika još nije uplatila licencu za Kasuma, kojeg je prije sedam dana dovela iz Srbije, pa je bio primoran da svoj posao obavlja iz gledališta.