Ulov kakav mnogi lovci sanjaju – odstrijelio dva vuka

SRNA - Aleksandra Janković - 15. februara 2016. 058.ba

Lovci u Foci vuk

FOČA – U hajci, koju su na planini Vukuši, u opštini Foča, proteklog vikenda organizovali Lovačko udruženje „Bakić“ i Šumsko gazdinstvo „Maglić“, odstrijeljena su dva vuka.

Oba vuka, i to dva odrasla mužjaka, odstrijelio je lovovođa lovačke sekcije „Zečje“ Stanko Milanović, koji se prilikom obilaska terena u ranim jutarnjim časovima, prateći tragove u snijegu, susreo sa čoporom vukova.

U Lovačkom udruženju „Bakić“ ističu da se odstrjel vuka smatra krunom lovačke karijere, a da je Milanovića „pogledala“ lovačka sreća i priuštila mu ulov kakav mnogi lovci sanjaju.

Hajka je organizovana zbog potrebe redukcije broja ove krvoločne divljači, koja je samo u ovoj lovnoj sezoni na području mjesne zajednice Zavait zaklala više od 50 ovaca, kao i veliki broj jedinki srneće divljači i divljih svinja, napominju u Lovačkom udruženju „Bakić“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,