Useljenje u domove u Foči i Palama 1. marta

SRNA - 05. februara 2016. 058.ba

Dom u Foci

FOČA – Novoizgrađeni studentski domovi na Palama i u Foči i nova zgrada “Bogoslovije” u Foči biće useljeni 1. marta, rekao je Srni rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić.

Grujić je naveo da su građevinski radovi na ovim objektima završeni i da je u toku opremanje, tako da će se studenti početkom novog semestra useliti u nove domove.

On je istakao da je dom na Palama direktna investicija Vlade Republike Srpske, u koji je uloženo 12 miliona KM, dok su dom u Foči i zgrada Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči urađeni sredstvima iz austrijskog kredita.

Grujić je podsjetio da je kapacitet domova na Palama oko 600 mjesta, a u Foči oko 350.

“Studenti koji imaju pravo na dom će iz sadašnjih smještaja 1. marta preći u nove domove koji pružaju odlične uslove”, rekao je Grujić i dodao da su novi domovi rađeni i opremani prema najnovijim standarima, a dom u Foči biće najljepši na Balkanu.

Navodeći da su u domove uložena velika sredstva, Grujić je napomenuo da ih je zbog toga potrebno čuvati, o čemu računa mora voditi Javna ustanova “Studentski centar”, koja će preuzeti domove.

“Novi vlasnik, odnosno Vlada Republike Srpske, koja je osnivač Univerziteta i ‘Studentski centar’, moraju da vode ozbiljan monitoring da se ti objekti koriste na pravi način”, napomenuo je Grujić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,