Uz Svjetski dan palačinaka, čokolade i marmelade u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 16. februara 2016. 058.ba

Palacinke u Rogatici

PODIJELjENO PREKO 1500 SLATKIŠA

ROGATICA – Povodom Svjetskog dana palačinaka, čokolade i marmelade, danas, 16. februara, je u organizaciji Narodne biblioteke u Rogatici, drugu godinu zaredom, pripremljeno i podijeljeno preko 1500 palačinaka i čokoladica.

Palacinke u Rogatici 2

Zahvaljujući brojnim donatorima, uglavnom izvan Rogatice, palačinke je dobilo preko 500 učenika iz 19 odjeljenja od prvog do zaključno sa petim razredom Osnovne škole „Sveti Sava“, djeca iz Vrtića „Bambi“ i Kluba za djecu „Milica“, ali i sva druga, pa i odrasli, koji su u perodu od 9,30 do 15 časova svratili na plato ispred Biblioteke. Za uzvrat poklonima, djeca su priredila prigodan program sa recitacijama, glumom, dječijim igrama i ritmičkim nastupima koga su vodile članice Recitarorske družine Biblioteke Sofija Cvijetić i Sara Nešković.

– Pored palačinaka, podijeljena je i veća količina čokoladica, popijeno dosta sokova i kafa, koje su pripremile vrijedne radnice Biblioteke i druge volonterke, reče direktorka ove javne ustanove Anđelka Đerić.

Palacinke u Rogatici 3

– Cilj je, dodala je ona, da se okupi što više djece i odraslih i potvrdi uloga biblioteke po evropskim standardima ne samo na polju širenja knjige, nego i na druženju i zabavi. Posebo nam je bila želja da odamo priznanje učenicima osnovne škole koji su i najvjerniji čitaoci Biblioteke.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: