Vjetar oborio i iskrivio koševe

17.02.2016.

Iskrivljen kos u FOci

FOČA – Oba obruča na košarkaškom igralištu na Gradskom stadionu u Foči nedavno su uništena, nakon što je, kako se pretpostavlja, vjetar oborio konstrukcije, koje nisu fiksirane za tlo.

Obručevi su iskrivljeni, a na jednoj konstrukciji otpala je i košarkaška tabla. Iz Omladinskog pokreta Foča, koji je prethodnih godina obnovio ovo igralište, još ranije su upozoravali da košarkaške konstrukcije nisu fiksirane i da predstavljaju opasnost, posebno za djecu koja se često penju i kače po šipkama.

“Kada zateknemo djecu da to rade, pokušavamo da im objasnimo koliko je to opasno, da je u Sarajevu nedavno dijete poginulo kada je pala konstrukcija od gola. Nesreća ne bira i mi samo želimo da ukažemo na problem neodržavanja terena. Ne znamo čija je to nadležnost, a naravno da ima i odgovornosti samih građana”, rekao je predsjednik Omladinskog pokreta Mladen.

On je dodao da bi se moralo više računa povesti i o ostalim terenima na području opštine, te da bi se trebalo izaći u susret želji mladih iz Miljevine da imaju strit vorkaut park, sličan onom koji je Omladinski pokret izgradio u Foči.

U opštinskom Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti navode da su prije desetak dana naručili dva nova obruča i tablu, koji će ubrzo biti postavljeni, te da će konstrukcije biti fiksirane.

Načelnik ovog odjeljenja Igor Ćurčić navodi da su prije petnaestak dana radni vod opštine i radnici Komunalca pričvrstili konstrukcije, ali da očigledno to nije bilo pravo rješenje.

“Bilo je vjetra i nevremena, obručevi su savijeni, jedna tabla je pukla, da li se neko vješao za koševe ili je i to posljedica nevremena, to ne znamo. Dogovoreno je sa Kazneno-popravnim zavodom da oni montiraju nove obručeve i tablu i da efikasnije pričvrste konstrukcije”, rekao je Ćurčić.

On je napomenuo da je dužnost mjesnih zajednica, u kojima se tereni nalaze, da ih obavijeste o njihovom stanju i potrebama za evantualnu rekonstrukciju.

“Prije dva mjeseca smo, nakon zahtjeva Mjesne zajednice Lazarevo, nabavili novi obruč za košarkaško igralište u tom naselju”, naveo je Ćurčić.

On je uputio apel korisnicima terena da vode više računa i da čuvaju imovinu na terenima.