Zadruga „Uvac-Rudo“ prošle godine otkupila 200 tona maline

SRNA - Jovana Borovčanin - 15. februara 2016. 058.ba

Predavanja Rudo maline

RUDO – Poljoprivredna zadruga „Uvac-Rudo“ iz Rudog otkupila je prošle godine 200 tona malina, a u ovoj godini planirano je da otkupe do 300 tona, rekao je Srni direktor ove zadruge Nenad Ljubojević.

Ljubojević je, nakon današnjeg stručnog predavanja za malinare u Rudom, rekao da se na skupu govorilo o zaštiti maline, o primjeni savremenih metoda u malinarstvu, te prezentaciji sjemena.

„Akcenat smo stavili na značaj đubriva za proizvodnju maline u adekvatnom vremenskom periodu, kako bi prinosi bili veći“, naveo je LJubojević.

Udruženje „Malina“ iz Rudog okuplja 111 uzgajivača maline sa područja opštine Rudo, a podsticaj dobijaju od lokalne zajednice i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Predavanje, na kojem je učestvovalo 50 proizvođača, organizovali su Poljoprivredna zadruga „Uvac-Rudo“ i Udruženje uzgajivača maline „Malina“ iz Rudog.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: