Zadušnice – molitve za umrle

22. februara 2016. 058.ba

Zadusnice u Cajnicu

ČAJNIČE – Kao i svake godine parosi Parohija Čajničkih će o zadušnicama izlaziti i činiti parastose i pomene, za duše preminulih naših srodnika, kao i poginulih srpskih vojnika i vojskovođa.

Ove godine zadušnice su u subotu 5. marta, pa se mole vjernici da panaije sa čituljama za upokojene srodnike, donesu u petak 4. marta u 17,00 časova, gdje će u hramu Uspenja Presvete Bogorodice, biti služen parastos za sve preminule. Na dan zadušnica, u subotu parastosi će biti služeni u 08,00 i 09,00 časova, kada ćemo se zajedno pomoliti Bogu, za duše svih preminulih koji su upisani u knjigu vječnog pomena pri našem hramu. U subotu na dan Zadušnica, sveštenik će biti u
– Zaborku u 10,00 časova,
– na Lukama u groblju u 10,00 časova
– a na Miljenu u 11,00 časova.

Mole se svi vjernici da na vrijeme pripreme čitulje sa imenima svojih pokojnika, te da blagovremeno pribave svijeće, tamjan , briket i kadionice, a posebno se nadamo da će se svi pridržavati određenih termina. Bog da prosti sve naše pokojnike i da im podari carstvo nebesko.

Za Upravu parohije Čajniče protojerej-stavrofor Momir Vasiljević

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,