Zaposleni u Domu zdravlja stupili u štrajk

SRNA - Jovana Borovčanin - 05. februara 2016. 058.ba

Dom zdravlja u Višegradu

VIŠEGRAD – Zaposleni u Domu zdravlja Višegrad stupili su danas u štrajk zbog neisplaćenih plata i s ciljem zaštite profesionalnih, ekonomskih i socijalnih prava, rekao je Srni predsjednik Sindikata Doma zdravlja Dragan Pejakov.

On kaže da Dom zdravlja trenutno duguje zaposlenima plate za novembar i decembar, te pola plate za oktobar prošle godine, kao i da im doprinosi nisu uplaćeni za oko dvije godine.

„Da bismo obustavili štrajk, tražimo isplatu pola plate za oktobar i platu za novembar“, ističe Pejakov i dodaje da Zakon o radu predviđa 12 dana plaćeni štrajk, a nakon toga dogovor sa poslodavcem.

On napominje da će tokom trajanja štrajka u ovoj zdravstvenoj ustanovi biti obezbijeđen minimum procesa rada, odnosno da će biti smanjen obim usluga pacijentima.

„Primaćemo samo hitne slučajeve, a biće pregledani i pacijenti kojima se pogorša zdravstveno stanje. Neće izostati ni kućne posjete teško oboljelim pacijentima, niti prevoz u hitnim slučajevima“, rekao je Pejakov.

On je dodao da će, dok traje štrajk, pacijentima na usluzi biti samo jedan od 10 zaposlenih ljekara.

U Domu zdravlja Višegrad zaposleno je 65 radnika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,