Časopis „Soko“ – Dobrun kod Višegrada objavio tradicionalni konkurs za kratku Vaskršnju priču

04. marta 2016. 058.ba

Časopis SOKO

«HRISTOS VASKRSE»

VIŠEGRAD – Redakcija časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu «SOKO», Srpskog sokolskog društva «Soko» iz Dobruna kod Višegrada, objavila je tradicionalni, 10. Po redu, Konkurs za kratku priču na temu «Hristos Vaskrse».

Na konkurs se primaju neobjavljene priče do 150 redova, čiji su autori iz svih srpskih krajeva.

Jedan autor može konkurisati sa najviše dvije priče, koje se dostavljaju u tri primjerka potpisana šifrom, s tim da posebna zatvorena koverta sadrži rješenje šifre i podatke o autoru.

Radovi se šalju poštom na adresu Srpsko sokolsko društvo «SOKO», sa naznakom za konkurs časopisa «Soko», 73247 Dobrunska Rijeka-manastir sv.Nikolaja, a krajnji rok za dostavljanje je 15. april 2016. godine.

Redakcija «Sokola» najuspješnije autore nagradiće: Za prvo mjesto sa 200 maraka, za drugo mjesto sa 100 maraka, a za treće mjesto sa 50 maraka.

Proglašenje najboljih i uručivanje nagrada obaviće se na svečanosti u Manastiru Dobrunska Rijeka, sredinom maja 2016. godine.

Pored tri nagrađene, Redakcija «Sokola» će odabrati određeni broj kvalitetnih kratkih priča koje će biti objavljene na stranicama časopisa i u okviru posebne Zbirke.

Na konkursu ne mogu učestvovati članovi Redakcije časopisa «Soko», a dodatne informacije se mogu dobiti na telefone broj: 058 612-112, 065 431-505 i 065 536-386.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: