Cicelj vrijedno i biološki bogato područje

Foto: Wikipedia - 15. marta 2016. 058.ba

Cajnice Cicelj

ČAJNIČE – Cicelj je zaštićeni rezervat prirodnih predjela proglašen 1969. godine. Područje Cicelja je prvi put istraživano prije pet godina kroz aktivnosti Istraživačkog Eko kampa Čajniče, čija su istraživanja pokazala da se radi o veoma vrijednom i biološki bogatom području koje zaslužuje zaštitu.

Na prijedlog „Eko centra“ Čajniče stručni saradnici Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasleđa RS za vikend su obišli područje Cicelja, koji će na osnovu postojećih podataka i terenskih istraživanja, a u saradnji sa ŠG „Vučevica“ Čajniče, Lokalnom zajednicom i u skladu sa nadležnostima uraditi sve što je neophodno da Cicelj dobije status zaštićenog prirodnog dobra.

Zavod je u skladu sa svojim godišnjim planom i nadležnostima počeo izradu stručne osnove za proglašenje zaštićenog prirodnog dobra Cicelja.

Zakonom o zaštiti prirode predviđa se niz aktivnosti koje je potrebno sprovesti prije upućivanja prijedloga nadležnim institucijima koje donose rješenje o zaštiti nekog područja. Jedan dio posla već je obavljen a ostale aktivnosti Zavod će raditi u narednom periodu-poručuje ekipa sa terena.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: