Fočanski prvoligaš ostao bez trenera

07.03.2016.

FK Sutjeska

Radanović podnio ostavku

FOČA – Odmah po završetku utakmice prvog kola nastavka prvenstva u I ligi RS, u kojoj je Sutjeska na svom stadionu u Foči poražena rezultatom 0:3 od ekipe Slobode iz Mrkonjić Grada, trener domaćeg tima Miljan Radanović je podnio neopozivu ostavku.

– Preuzimam svu odgovornost na sebe i iz moralnih razloga sam se odlučio na ovaj potez da napustim mjesto šefa stručnog štaba. Nadam se da će ova odluka pozitivno uticati na ekipu. Momci imaju kvalitet, samo treba malo podići nivo na psihološkom planu da to sebi utuve u glavu i da se plasiraju među šest ekipa koje će igrati u doigravanju za prvaka gdje im je realno mesto – zaključio je Radanović.

Upravni odbor Sutjeske je zasjedao po hitnom postupku, razmatrana je Radanovićeva odluka i na kraju je donesen i zaključak.

– Obavili smo razgovor sa Radanovićem i on nam je saopštio da je njegova odluka definitivna što smo mi i usvojili. Zahvalili smo se sad već bivšem šefu stručnog štaba na dosadašnjem radu. Već smo na putu da angažujemo kvalitetnog trenera u opciji je par imena a za dan dva će se znati ko će preuzeti kormilo Sutjeske. Do tada će ekipu voditi pomoćni trener Filip Ikonić – rekao je Zlatko Radović, predsjednik Sutjeske.