Fudbal u Rogatici – Mladost ponovo gubi

20.03.2016.

FK Mladost

ROGATICA – U trećem kolu proljećnog dijela prvenstva u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa istok, Mladost iz Rogatice na domaćem terenu sastala se danas, 20. marta, sa trenutno prvoplasioranom ekipom u ligi Podrinjem iz Janje i izgubila sa 0:2 (0:1).

Izgubiti utakmicu od bolje ekipe nije sramota. A ako je to prvak grupe pogotovo. Ali, problem je što je Mladost igrala do kraja loše i bezidejno. To dokazuje i podatak da skoro tokom cijele utakmice njeni igrači nisu stvorili ni jednu izglednu priliku za postizanje gola. Uz krajnju neefikasnost iskazali su i fizičku nespremnost koja i te kako treba da zabrine rukovodstvo kluba.

FK Mladost - Podrinje

Ni na drugoj strani nije bila mnogo bolja igra. Stvorene su dvije šanse i one su iskorištene. Postignuta su dva gola, u 41 minutu, strijelac Vinko Đurić, i u 79 strijelac Muhamed Sajtanović. Odnesena su tri boda čiji gubitak će još više zagorčati život domaćoj ekipi u borvi za opstanak u ligi.

Sve ostalo na ovoj utakmici nije vrijedno pomena, osim da je sudije Dalibor Butulija iz Trebinja pokazao pet žutih kartona i jedan crveni igračima Mladosti. Stiče se utisak da je u tome malo pretjerao ili je trebao dati i koji karton više i gostujućim igračima, jer ni oni nisu bili cvjećke.

FK Mladost - Podrinje 2

Na ovoj utakmici pred oko 250 gledalaca, što je rekord u posljednje vrijeme, trener Mladosti Jadranko Janjić izveo je slijedeće igrače: Vuk Jalović 5,5, Nemanja Ćaćić 6, Obrad Janjić 5,5, Boban Kajević 5,5, Siniša Bjelaković 6, Nikola Nešković 5,5, Bojan Stojanović 5,5 (od 33 minuta Dragan Nikolić 5), Slaviša Ujić 5,5 (od 46 minuta Milija Rajak 5), Stefan Spajić 5,5, Slobodan Đurović 5, Siniša Tadić 5 (od 60 minuta Darko Nerić -).

Gosti iz Janje predvođeni šefom stručnog štaba Senadom Hodžićem igrali su u slijedećem sastavu: Dragan Đorđić 6, Miloš Novaković 6, Muhamed Jusufović 6,5, Ljubiša Jović 6,5.Dženan Redžić 6, Vinko Đurić 7, Cvijetin Pavić 6,5, Omer Merić 6,5, Stefan Janjić 6,5, Ranko Vuković 6,5, Muhamed Sajtanović 7,5, koji je istovremeno i igrač utakmice.