Iz Drine izvađeno 17 ručnih bombi

SRNA - Jovana Borovčanin - 28. marta 2016. 058.ba

Bombe u Drini

VIŠEGRAD – Deminerski tim Republičke uprave Civilne zaštite izvadio je danas 17 ručnih bombi iz rijeke Drine, nedaleko od mosta Mehmed paše Sokolovića u Višegradu.

Šef Deminerskog tima sa Pala Ljubomir Božović rekao je novinarima da je akcija uspješno izvedena i da će bombe naknadno biti uništene.

On je dodao da će još tri bombe koje su ostale u rijeci biti izvađene kada stigne deminerski ronilački tim.

Šef Civilne zaštite u Višegradu LJilja Pavlović pozvala je građane da, ukoliko primijete ili posjeduju bombe, to prijave na brojeve telefona 121 i 122 za koje su pozivi besplatni.

„Ovo nije prvi put da se minsko-eksplozivna sredstva odlažu u rijeke. Imali smo i ranijih godina slučajeve da građani, čisteći podrume ili tavane, minska sredstva odlažu u rijeke Drinu ili Rzav“, kaže Pavlovićeva.

Ribari su prije nekoliko dana u rijeci Drini, 300 metara nizvodno od mosta Mehmed paše Sokolovića, primjetili 20 ručnih bombi što su odmah prijavili Policijskoj stanici u Všegradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: