Izložba “S Hristom ćemo vaskrsnuti”

28.03.2016.

Izlozba za Vaskrs u Cajnicu

ČAJNIČE – Približava se najveći pravoslavni hrišćanski praznik, Vaskrsenje Hristovo. Povodom Vaskršnjih svečanosti, koje će upriličiti Crkvena opština i opština Čajniče, i Kolo Srpskih sestara pri Crkvenoj opštini u Čajniču i SPKD “Prosvjeta” organizovaće izložbu starih fotografija.

Molimo sve naše drage sugrađane koje imaju fotografiju grada Čajniča, hrama, svoje porodice, sela i okoline da najkasnije do dvadesettrećg aprila dostave za izložbu koja će biti priređena u Staroj Pravoslavnoj crkvi sve fotografije biće vraćene poslije Vaskršnje izložbe. Ovo je prilika da kroz fotografije lociramo uspomene na naš hram, grad, likove i predjele. Istovremeno molimo majke i bake, da zajedno sa djecom našaraju i pripreme najljepše vaskršnje jaje, jer će najljepše ukrašeno jaje biti nagrađeno. Obavještavaju se učenici srednje i osnovne škole da svoje likovne radove posvećene Vaskrsenju Hristovom “S HRISTOM ĆEMO VASKRSNUTI”, dostave do Lazareve subote, 23. aprila ove godine. A djeca koja imaju dara za pisanje Literarnih radova i poezije, na istu temu takođe mogu da pišu svoje radove, najbolji radovi biće objavljeni i nagrađeni. Zainteresovana djeca biće na vrijeme obavještena, o datumu održavnja dječije radionice u Svetosavskom domu pri hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču, kao i Narodnoj biblioteci “Branko Ćopić”. Mališani Dječijeg vrtića “Bajka”, sa svojim vaspitačima pripremiće radove za izložbu. U ime Crkvene opštine prota Momir Vasiljević poziva svu djecu da učestvuju sa svojim radovima, kako bi se zajedno radovali Vaskrsnom Hristu. Dogovorom s umjetnicima sa područja opštine Čajniče, biće od svakog izložena po tri rada na temu Vaskrsenje Hristovo.

Ikona-iz-Cajnica

Uz druge duhovne radosti koje nam donasi praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, ovo će biti naš doprinos i zrno molitvene ljubavi prema Vaskrsnom Hristu pobjeditelju smrti. Program svih aktivnosti o Vaskršnjim svečanostima biće posebno napisan od strane opštine Čajniče i Crkvene opštine Čajniče.