Košarkaši Rogatice u derbiju savladali Prijedor

21.03.2016.

KK Rogatica

Dramatičnom završnicom do trijumfa

ROGATICA – Derbi je u potpunosti opravdao očekivanja u odličnoj košakaškoj predstavi, punoj preokreta i veoma uzbudljivoj završnici košarkaši Rogatice su savladali vrlo dobru ekipu Prijedora.

Nakon ovog trijumfa Rogatičani su zasjeli na drugu poziciju prvoligaške tabele i na domak su doigravanja za prvaka RS.

Od početka susreta domaći sastav je nametnuo svoj stil igre, čvrstom odbranom i uspješnom realizacijom su okončali prvu dionicu rezultatom 18:13.

U drugoj četvrtini potpuno druga slika na terenu. Prijedorčani su se probudli, zatvorili sve prilaze svom košu, uz to popravili nišanske sprave i poptpuno okrenuli susret u svoju korist pa je na poluvremenu semafor pokazivao rezultat 27:34.

U nastavku utakmice Rogatičani kreću ponovo agresivno i uspijevaju da ovu dionicu riješe sa 14:11 pa se u zadnji kvartla ušlo sa četiri gostujuća poena prednosti, rezultat je bio 41:45.

Domaći sastav je dodao gas i u poslednjoj četvrtini prešao u vođstvol i 50 sekundi prije kraja derbija su imali vođstvo od devet poena prednosti, kada su svi u dvorani pomislili da je meč odlučen nastaje dramatična završnica. Rogstičani umalo od gotovog nisu napravili veresiju.

Prijedorčani vežu dvije trojke a domaći sastav čak od devet pokušaja iz slobodnih bacanja postiže samo jedan koš ali ipak ne dozvoljavaju gostima i potpuno iznenađenje i na kraju teško ali popuno zasluženo stiže do znasčajnog trijumfa 60:58.

U redovima domaćeg tima istakao se Kovač sa 15 postignutih poena, dok je u gostujućem timu dominirao Zvonar koji sa 16 koševa.

KK Rogatica – KK Prijedor 60:58
18:13; 9:11; 14:11; 19:13

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 150.

KK Rogatica: Balčaković, N.Okiljević 10, Pajić, Rističević 8, Slijepčević 8, Tečević 6, S.Okiljević, Kosorić 4, Milidrag 9, Kovač 15.

KK Prijedor: Romanić, Bogičević 7, Majkić, Zlokapa, Stakić 15, Vuković 4, Bilanović, Radivojac, Marčetić 8, Brajić, Jovičić 8, Zvonar 16.