Održan godišnji koncert KUD-a „Izvor“ u Čajniču [FOTO]

08. marta 2016. 058.ba

Koncert KUD Izvor (3)

ČAJNIČE – Sinoć je u prepunoj sali Doma kulture „Filip Višnjić“ u Čajniču, održan veliki godišnji koncert KUD-a „Izvor“.

Koncert KUD Izvor (4)

Oko 100 članova ovog društva prodefilovali je binom sale Doma kulture, koji su predstavili publici rezultate dugogodišnjeg rada.

Koncert KUD Izvor (5)

Njihov trud dao je rezultate a o tome je svjedočio i sinoćnji nastup naših mladih sugrađana.

Koncert KUD Izvor (1)

Folklorni ansambl je se predstavio spletom igara iz Šumadije, zapadne Srbije, a nakon dužeg vremena nastupili su sa koreografijom „Vranje“, koja je oduševila publiku.

Koncert KUD Izvor (6)

Kud „Izvor“ okupio je i veliki broj djece, pa su i najmlađi članovi ovog društva dali svoj doprinos koncertu.

Koncert KUD Izvor (7)

Ženska i muška pjevačka grupa „Izvor“ je ostavila snažan utisak na prisutne, a takođe ovo veče prvi put na sceni je nastupila i tek osnovana najmlađa muška pjevačka grupa, koja je nagrađena gromoglasnim aplauzom.

Koncert KUD Izvor (8)

Svojim divnim glasom program je uljepšala djevojčica Lana Leković, sa pjesmama Zasp’o Janko i Sedam sati udara“.

Koncert KUD Izvor (9)

Na večeri koja je bila posvećena srpskoj tradiciji nastupio je i domaći guslar Duško Tanović. Veče je takođe uljepšao mladi, vrhunski virtuoz na harmonici Balša Kajević.

Koncert KUD Izvor (10)
Njegujući narodnu igru, pjesmu, nošnju kao i druge običaje narodnog stvaralaštva „satkan“ je dvočasovni program koji je oduševio prisutne.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,