Održan prvi međunarodni turnir „Čajniče 2016“ [FOTO]

28.03.2016.

Kosarkaski turnir u Cajnicu (1)

ČAJNIČE – Za vikend je u sali osnovne škole „Jovan Dučić“ održan Prvi Međunarodni turnir za 2000. godište, pod nazivom „Čajniče 2016“, na kojem su učestvovali „Igokea“ iz Aleksandrovca, „Radnički“ iz Kragujevca, „Boksit“ iz Milića i „Vrelo“iz Čajniča.

Kosarkaski turnir u Cajnicu (2)

Otvarajući Prvi Međunarodni turnir, načelnik opštine Goran Karadžić, izrazio je zadovoljstvo što se turnir održava baš u Čajniču i da će opština uz podršku Vlade Republike Srpske izgraditi balon salu i na taj način omogućiti bolje uslove za čajničke sportiste.

Kosarkaski turnir u Cajnicu (3)

„Ova sala je školska, nema takmičarske uslove i nastojaćemo svim silama da ove godine našim sportistima obezbjedimo uslove za sportove, jer oni to zaslužuju. Opština ima podršku Vlade Republike Srpske, koja bi uskoro trebala da donese odluku za pružanje pomoći Čajniču za pravljenje dvorane“ – rekao je Goran Karadzić.

Kosarkaski turnir u Cajnicu (4)

Košarkaši „Vrela“ u zadnjih nekoliko godina bilježe veoma dobre rezultate, širom RS i BiH.

Kosarkaski turnir u Cajnicu (5)

Ovoga puta osvojili su drugo mjesto, odmah poslije Igokee iz Aleksandrovca koja je osvojila prvo mjesto. Treće mjesto pripalo je gostima iz Milića dok je četvrto zauzela ekipa iz Kragujevca.

Kosarkaski turnir u Cajnicu (6)

„Drago mi je da smo uspjeli da organizujemo ovaj turnir u Čajniču, i što smo prvi put, posle ovolikih uspjeha koje smo postigli dosada, u mogućnosti da pruzimo nasoj publici da vide velika imena ovog sporta, sa kojima naš klub igra. Do sada to nismo bili u mogućnosti, jer su se sve ove zavrsnice odigravale van Čajniča. Turnir će od danas postati tradicionalan, gdje će narednih godina učestvovati veliki broj kvalitetnih ekipa, dovodeći klubove iz drugih drzava kako iz okruzenja tako i dalje“ – rekao je Pečenica.

Kosarkaski turnir u Cajnicu (7)

Za najboljeg košarkaša turnira proglašen je Dalibor Ilić igrač Igokee, a za najboljeg strijelca Nikola Stanković iz Kragujevca.

Kosarkaski turnir u Cajnicu (8)

Nikola je izjavio da prvi put boravi u Čajniču, i da mu je drago što je njihova ekipa pozvana na ovaj tirnir. „Domaćini su veoma gostovoljubivi i nadam se da cemo opet imati priliku da razmenjujemo kosarkaska znanja – rekao je Stanković.

Turnir je, prema riječima trenera Duška Pečenice, nadmašio njihova očekivanja, ali su i mladi košarkaši dali sve od sebe, što je u potpunosti zadovoljilo prisutnu publiku.

Kosarkaski turnir u Cajnicu (9)

Zahvalio se Ministarstvu porodice omladine i sporta generalnom pokrovitelju turnira, zatim Opštini Čajniče, firmi “Eurostan” iz Sarajeva i svim ostalim sponzorima na pomoći u organizaciji jer bez njih ne bi bili u mogućnosti da organizuju sve ovo. A takođe prijatelje iz ostalih klubova koji su prihvatili da dođu u malo Čajniče i da ga podrže srdačno je pozdravio.

Kosarkaski turnir u Cajnicu (10)

Ovom turniru posebno su se radovali omladinci Čajniča, koji su kao ptići sokolići letjeli prema košu, i sa velikom ljubavlju ubacivali loptu.

Kosarkaski turnir u Cajnicu (11)

„Današnji turnir je uzdigao košarku na veci nivo u našem gradu, gdje nam je bilo zadovoljstvo igrati protiv igraca koji igraju košarku na visokom nivou kao sto je to tim Igokee. Mi smo šampioni, i svakako trebamo da igramo sa šampionima – rekao je Aleksandar Šubara jedan od talentovanih igrača „Vrela“.