Održana predavanja poljoprivrednicima u Čajniču

04.03.2016.

predavanja poljoprivrednicima u Cajnicu

ČAJNIČE – Čajniče se sve više orjentiše u razvoju poljoprivrede, stočarstva i voćarstva, a pogotovo u zadnje vrijeme, podizanjem zasada maline, jer su u prethodnom periodu oni koji su se bavili proizvodnjom maline ostvarili realne prihode od ove djelatnosti.

Opštinska uprava u saradnji sa udruženjem poljoprivrednika opštine Čajniče, sve ove aktivnosti ostvaruje i realizuje na više načina. Jedan od načina je i organizovanje savjetodavnih i stručnih predavanja, koja se održavaju po nekoliko puta u toku kalendarske godine.

predavanja poljoprivrednicima u Cajnicu 2

Tako su 02. marta 2016. godine u Skupštinskoj sali doma kulture „Filip Višnjić“ Udruženje poljoprivrednih proizvođača Čajniče i opštinska uprava organizovali stručno savjetovanje i predavanje oko podizanja i uzgoja malina na području opštine Čajniče. Stručna predavanja su izveli predstavnici Agencije za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi RS, gospodin Dragan Bejatović, pri Ministarstvu za poljoprivredu RS i predstavnik UniCreditBank. U uvodnom izlaganju se obratio predsjednik UPPČ, Veselin Dačević, a stručni dio predavanja je održao Dragan Bejatović, koji je prisutnima prikazao kako i na koji način da se na ovom području podižu zasadi malina i ista uzgaja, na organski način uz upotrebu svih agrotehničkih mjera, da bi se ostvarili zadovoljavajući prinosi. Pošto je vladala velika zainteresovanost po broju učesnika koji se žele baviti uzgojom maline, predstavnik UniCreditBank je detaljno obrazložio prisutnim mogućnosti podizanja zasada maline, korištenjem povoljnih kredita UniCreditBank. Ovo predavanje je trajalo dva sata uz obostrano zadovoljstvo prisutnih i predavača kao i organizatora ovog savjetodavnog skupa, uz dogovor i obećanje da će se u toku ove godine održati još savjetodavnih sastanaka.