Održana sjednica Foruma bezbjednosti u Čajniču

02. marta 2016. 058.ba

Forum bezbjednosti u Cajnicu

ČAJNIČE – Povodom 1. marta međunarodnog dana Civilne zaštite juče je u Skupštinskoj sali Doma kulture „Filip Višnjić“ u Čajniču, održana svečano-radna sjednica Opštinskog štaba u proširenom sastavu sa članovima Foruma bezbjednosti opštine Čajniče i predstavnicima subjekata značajnih u sistemu zaštite i spašavanja na lokalnom nivou. Sjednicom su predsjedavali komandant štaba-načelnik Goran Karaddžić i načelnik štaba Vitko Dačević, kojom su prigodom pozdravili sve prisutne i zahvalili se na velikom odzivu, a posebno zadovoljstvo su iskazali prisustvom protojereja-stavrofora Momira Vasiljevića, paroha srpske pravoslavne opštine Čajničke, koji svojim prisustvom i aktivnim učešćem ovog tijela doprinosi značaju i produhovljenju svih relevantnih institucija opštine Čajniče.

Na sjednici se raspravljalo o pripremama nadležnih subjekata i analiza njihovog stanja, materijalno-tehničkih i ljudskih kapaciteta za nastupajuću protiv požarnu sezonu. Donešeni su zaključci, da se 15. marta tekuće godine održi sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije, na kojoj će se raspravljati o konkretnim aktivnostima istog, donijeti zaključci i odrediti rokovi i nosioci za konkretne aktivnosti i zadatke, a povratne informacije o realizaciji istih da se iznesu na sledećem sastanku-sjednici ovoga tijela tridesetog marta tekuće godine. Takođe su donešeni zaključci u aktivnostima Foruma bezbjednosti, za naredni period vezano za bezbjednost javnih ustanova, video nadzor i oko odlaganja i deponovanja sekundarnog otpada u gradu, upravljanjem gradskom vodovodnom mrežom, kanalizacionom mrežom i otklanjanju nedostataka istim.

Na kraju je sjednica završena prigodnim riječima načelnika opštine da se ovaj datum narednih godina obilježava radnije i svečanije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: