Potpisan ugovor o drugoj fazi sanacije terena ispod brane

SRNA - Jovana Borovčanin - 11. marta 2016. 058.ba

Sanacije HE

VIŠEGRAD – Predstavnici „Elektroprivrede Republike Srpske“, preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Višegrad i Građevinskog instituta „Makedonija“ iz Skoplja potpisali su u Višegradu Ugovor o izvođenju radova na projektu Konsolidacija terena ispod brane hidroelektrane „Višegrad“, u vrijednosti oko 5,9 miliona KM.

Direktor zavisnog preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Mile Lakić rekao je da je cilj projekta poboljšanje kvaliteta stijenske mase u terenu ispod temelja brane, koji će povećati stabilnost brane i osigurati dugoročniju funkcionalnost postrojenja za proizvodnju električne energije.

Lakić je naglasio da je riječ o drugoj fazi projekta konsolidacije terena ispod brane.

Sanacije HE

On je podsjetio da je prva faza uspješno odrađena, nakon čega je proviranje vode smanjeno sa 15 metara kubnih u sekundi na 4,5 metara kubnih u sekundi.

Lakić je dodao da će biti stvoreni uslovi za angažovanje lokalnih firmi na realizaciji pomenutog projekta.

„Narednih dana biće potpisan ugovor o projektantskom nadzoru, čime će biti zaokružena jedna cjelina i stvoriti se uslovi da se ovaj projekat završi na najbolji mogući način“, rekao je Lakić.

Ugovor je potpisan juče, a rok za realizaciju projekta je 12 mjeseci.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,