Potpisan ugovor o izradi elaborata za put uz Taru

01.03.2016.

Potpisan put uz Taru

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić i direktor dobojske firme “Geokonika” Duško Nikić potpisali su danas ugovor o izradi geodetskog elaborata, na osnovu kojeg će biti izvršena ekproprijacija zemljišta na trasi budućeg puta desnom obalom Tare. Vrijednost radova je 15.000 maraka, a rok je trideset dana.

“Angažovaćemo tri terenske geodetske ekipe, koje će raditi sa tri strane, da bismo što prije završili posao na terenu”, rekao je direktor preduzeća “Geokonika” Duško Nikić.

Načelnik opštine Radisav Mašić izrazio je uvjerenje da će dinamika plana izgradnje puta desnom obalom Tare biti ispoštovana.

“Mislimo da će Vlada Republike Srpske proglasiti opšti interes i tada ćemo krenuti u eksproprijaciju. Interes je i ljudi koji žive na tom području da im put dođe do imanja, jer time vrijednost tog zemljišta postaje veća”, rekao je Mašić.

On je napomenuo da su sela u kanjonu Tare, u kojima uglavnom živi staračko stanovništvo, odsječena od svih puteva.

“Oni se raduju da im dođe put, jer će im otvoriti perspektivu, moći će da prodaju poljoprivredne proizvode rafterima, a moguće je, kada prođe put, da se neko odluči da gore kupi plac i napravi vikendicu”, istakao je Mašić.

Probijanje trase makadamskog puta, dugog 18,4 kilometra, obaviće Oružane snage BiH, a radovi bi trebalo da počnu polovinom aprila.