Priprema prvačića za osnovnu školu u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 01. marta 2016. 058.ba

Preskolsko u Rogatici

U KLUPAMA 96 MALIŠANA

ROGATICA – Realizujući Program priprema djece pred polazak u osnovnu školu koga je utvrdilo Ministarstvo prosvjete i kulture danas, 1.marta, u Rogatici je u Dječijem vrtiću „Bambi“ i Klubu za djecu „Milica“ na tromjesečnu obuku pošlo 96 mališana.

U Dječijem vrtriću „Bambi“ obukom je obuhvaćeno 74 mališana. Sa njima će raditi vaspitač Milada Puhalac i profesor razredne nastave Mila Despetović angažovane sa evidencije nezaposlenih ovdašnjeg Biroa za zapošljavanje, i vaspitač Vedrana Ćajić iz reda zaposlenih u ovoj ustanovi, koji su prošli pripremnu obuku koju je organizovalo Ministarstvo prosvjete i kulture u Tesliću od 22 do 25. februara, reče direktorka Vrtića Nataša Duvnjak.

Obdaniste vrtic u Rogatici

Obuka djece u „Bambiju“ organizovana je u tri vaspitne grupe od po 25 mališana.

U Klubu za djecu „Milica“ na pripremnoj nastavi je 22 mališana. Sa njima će raditi jedan vaspitač.

Uz resorno ministarstvo i roditelje, koji su obezbjedili sredstva za kupovinu dijela didaktičkog materijala, pripremu prvačića za uspješniji start u osnovnoj školi pomogla je i nevladina organiozacija „Spasimo djecu“, kancelarija u Sarajevu kroz obuku vaspitača.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,