Pronađene bombe u Drini

SRNA - Jovana Borovčanin - 27. marta 2016. 058.ba

Bombe u Drini

VIŠEGRAD – Dvadeset ručnih bombi, koje su pronađene u rijeci Drini kod Višegrada, još nisu uklonjene zbog povišenog vodostaja, rečeno je Srni u opštinkoj Civilnoj zaštiti.

Šef Civilne zaštite u Višegradu Ljilja Pavlović rekla je da će bombe ukloniti Deminerski republički tim Civilne zaštite „A“ kada se smanji nivo rijeke.

Bombe su pronađene uz obalu lijeve strane Drine, 300 metara nizvodno od mosta Mehmed paše Sokolovića. Mjesto na kome su pronađene bombe obilježeno je žutom trakom upozorenja.

Pavlovićeva kaže da su bombe vjerovatno ostavili nesavjesni građani, te je apelovala da stanovnici, ukoliko primijete ili posjeduju bombe, prijave na besplatne telefone 121 i 122.

Ona je dodala da se uklanjanje minsko-eksplozivnih sredstava vrši po prioritetima, odnosno po njihovom značaju.

U Civilnoj zaštiti kažu da su i ranije pronalazili bombe u rijeci Drini i Rzavu, ali da je ovo do sada najveća pronađena količina koja je pronađena.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: