Prvenstvena fudbalska utakmica – Imenjak nadigrao imenjaka

07.03.2016.

FK Mladost - Mladost 2

Mladost (Rogatica) – Mladost (Gacko) 3:1 (1:0)

ROGATICA – Po kiši koja je padala tokom cijele utakmice i terenu koji je bio toliko natopljen vodom da se lopta takoreći nije mogla kotrljati, bolje su se snašli domaći igrači u nastavku prvenstva u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa istok, danas, 6. marta, zuasluženo su pobijedili imenjaka iz Gacka sa rezultatom 3:1, poluvrijeme 1:0.

Ljepote igre nije bilo, ali se igrači i jedne i druge ekipe nisu štedjeli. Borilo se za svaku loptu po cijenu da se “okupaju” u nekoj od barica koje su se stvarale na pojedinim dijelovima igrališta.

Na prvi gol čekalo se do 27. minuta. Postigao ga je Stefan Spajić koji je natrćao na jednu odbijenu loptu. Izjednačenje je došlo u drugom poluvremenu i u vrijeme terenske nadmoćnosti domaćina. U 66 minutu i uz rijedak prelazak gostiju stvorila se gužva pred domaćim golom u kojoj se najbolje snašao Bojan Mrković i ugurao loptu iza leđa Vuka Jolovića.

Na voćstvo domaćina nije se dugo čekalo. Igrao se 68 minut. Ovoga puta gužvu pred gostujućim golom iskoristio je rezervista Darko Nerić i pstigao drugi gol za svoju ekipu.

FK Mladost - Mladost

U ovom periodu igre sudija Dalibor Stupić iz igre je nakon dva žuta kartona isključio Bojana Mrkovića i zbog nesportskog ponašanja Dejana Lozu, pa je poslije toga bilo samo pitanje sa kojim će se rezultatom utakmica završiti. Dilema je otklonio u 90. minutu Nikola Nešković trećim golom za domaću ekipu.

Sve u svemu, zaslužena pobjeda domaćina i značajna tri nova boda. Ujedno ovo je nagovještaj novih boljih igara sa novajlijama u timu, posebno iskusnog Slaviše Ujića, koji je bio i najbolji pojedinac na ovoj utakmici.

Na ovoj utakmici trener Mladosti Jadranko Janjić gostima iz Gacka suprostavio je slijedeću ekipu: Vuk Jolović 7, Nemanja Ćaćić 6,5, Boban Klisura 6,5, Obrad Janjić 7, Boban Kajević 7, Slaviša Ujić 7,5, Bojan Stojanović 6,5, Darko Rosić 6 (od 46. minuta Nikola Nešković 6,5), Siniša Tadić 7, Stefan Spajić 7 (od 58. minuta Darko Nerić 7), Slobodan Đurović 6,5 (od 66. minuta Nemanja Petrović 6).

Gosti iz Gacka igrali su u sliedećem sastavu: Slobodan Guzina 5,5, Dejan Lozo 5, Bojan Mrković 5,5, Đorđe Salatić 5, Miljan Petković 5, Rajko Komnenić -, Bojan Šiljegović 5,5, Dragan Goranović 6, Lazar Samardžić 5,5 (od 86. minuta Stevan Bjelogrlić -), Marko Drakul 5,5, Jefto Avdalović 5 (od 66. m inuta Sreten Nikolić 5). Trener: Veselin Slijepčević.

Sudio je, obzirom na težak teren i uslove, pred oko 50 gladalaca, sasvim solidno, Dalibor Stupić iz Trebinja.