Rade Krunić – primjer pravog profesionalca

15.03.2016.

Rade Krunic

FOČA – Bivši fudbaler Donjeg Srema i čačanskog Borca Rade Krunić primer je kako bi trebalo da se ponaša profesionalni fudbaler.

Svedoci smo čestih ispada fudbalera koji zbog svog ega često ulaze u sukobe sa trenerima i selektorima ukoliko ne dobiju šansu u timu.

To nije slučaj sa Krunićem koji je u poslednjem trenutku ispao iz sastava Bosne i Hercegovine za prijateljske utakmice krajem marta.

Iako je selektor BiH Mehmed “Meša” Baždarević prvo najavio poziv za Krunića u prvi tim, što bi za mladog vezistu Empolija bio debi u dresu “Zmajeva”, on ga je u poslednjem trenutku pozvao i rekao da ipak neće biti u sastavu za mečeva sa Luksemburgom 25. i Švajcarskom 29. marta.

Krunić je na tu odluku reagovao veoma zrelo s obzirom na svoje godine i neke druge fudbalere.

“Iako sam prvobitno bio planiran na spisku selektora Baždarevića i čak je moj klub objavio da sam dobio poziv, sinoć me je nazvao selektor i objasnio da neću dobiti poziv zbog neigranja na poslednje dve utakmice. Kao profesionalac prihvatio sam ovu odluku selektora. U budućnosti ću se još više truditi kako bih dobio poziv”, oglasio se Krunić na Fejsbuku.

Krunić je ove sezone odigrao 12 utakmica i postigao jedan gol za Empoli u Seriji A.

Karijeru je počeo u Sutjeski iz rodne Foče, 2013. je došao u Donji Srem iz koga je posle samo godinu dana otišao u Helas Veronu.

Tamo nije dobio nijednu šansu, pa se vratio na pozajmicu u Pećince, a onda prošle godine prešao u Borac, iako se spekulisalo o interesovanju Partizana i Crvene zvezde.

Letos je potpisao ugovor sa Empolijem.