Raste vodostaj Drine, povećan protok kroz HE „Mratinje“

SRNA - Aleksandra Janković - 07. marta 2016. 058.ba

Izlila se Drina u Foci

FOČA – Obilne padavine povećale su vodostaj rijeke Drine na području opštine Foča, ali je on još ispod redovne kote odbrane od poplava koja iznosi 300 centimetara, rečeno je u fočanskom štabu Civilne zaštite.

Iz Civilne zaštite upozoravaju da je povećan dotok vode u Pivsko jezero, u Crnoj Gori, tako da se u toku dana očekuje da će se kroz turbine Hidroelektrane „Mratinje“ propuštati veća količina vode, koja će dodatno povećati vodostaj Drine.

Dotok je povećan i u jezero u Višegradu, pa će i brana Hidroelektrane „Višegrad“ imati povećan protok, što će se odraziti na vodostaj Drine u srednjem i donjem Podrinju.

Obilne kiše u Crnoj Gori i na području regije Stara Hercegovina povećale su i vodostaj rijeke Ćehotine, a rijeka Bistrica se ponovo izlila u naselju Miljevina, poplavivši oranice i livade.

Najviše kiše proteklog dana, na području Stare Hercegovine, što je ujedno najviše i na području cijele Republike Srpske, palo je na području Rudog, gdje je izmjereno 92 litra po metru kvadratnom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,