Ravnogorski pokret uputio izvinjenje novinarima “N1” i FTV

13.03.2016.

Drazevina 2

VIŠEGRAD – Opštinski odbor Ravnogorskog pokreta iz Višegrada uputio je izvinjenje novinarskim ekipama “N1” i Federalne televizije /FTV/ zbog neugodnosti koje su doživjeli danas na obilježavanju 70 godina od hapšenja Dragoljuba Draže Mihailovića u Draževini kod Višegrada.

U saopštenju Ravnogorskog pokreta iz Višegrada navodi se da se incident dogodio van kompleksa Draževine, na magistralnom putu Višegrad – Priboj, te da organizatori skupa nisu bili svjedoci ovog događaja.

“U vrijeme kada su ekipe doživjele neugodnost, većina učesnika i organizatora je prisustvovala parastosu koji je obilježavan 600 metara od mjesta događaja”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju je navedeno i da je prilikom prijave javnog skupa, koji je obavljen prema zakonu, navedeno da svaki učesnik skupa lično odgovara za svoje postupke i eventualno kršenje javnog reda i mira.

“U vrijeme kada su ekipe doživjele neugodnost, većina učesnika i organizatora je prisustvavala parastosu, koji je obilježavan 600 metara od mjesta događaja”, navodi se u saopštenju.

Ravnogorci ističu da se ovo obilježavanje organizuju već 20 godina, te da se nikad nije desio ni najmanji incident prilikom okupljanja na Trgu palih boraca u Višegradu i za vrijeme trajanja vjerskog obreda u Manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci.

“Novinari `FTV` su se blagovremeno najavili i pitali da li mogu da prisustvuju skupu. Rečeno im je da je skup javni i otvorenog tipa i da su godinama bile prisutne novinarske ekipe raznih medija”, navedeno je u saopštenju.