Reagovanja iz Višegrada nakon prekida protiv Tekstilca

20.03.2016.

FK Drina Višegrad

Vidaković: Kulminacija nezadovoljstva

VIŠEGRAD – Dosta je nagađanja oko stvarnih dešavanja koja su obilježila susret 19. kola prve lige RS odigranom u Višegradu između Drine HE i Tekstilca.

Za napad na glavnog sudiju ovog meča Jovu Karića koji je prekinuo utakmicu u redovima Višegrađana ne traže opravdanje ali imaju dosta zamjerki na sve što je prethodilo ružnim scenama na stadionu pokraj Rzava.

Trener domaćeg tima Marko Vidaković vidno razočaran svim nemilih događaja koji su se desili ističe da ne želi da komentariše suđenje a i sve događaje o kojim klupsko rukovodstvo treba da izda zvanično saopštenje ali ipak ističe.

– Zaista je nelogično da nam već nekoliko ključnih utakmica sudi Jovo Karić koji je iz Trebinja a dobro se zna da nam je Leotar jedan od konkurenata za plasman u doigravanju za opstanak. Nemamo mi ništa protiv naših sportskih prijatelja iz Trebinja ali dobro je poznato koje u savezu zadužen za delegiranje službenih lica što nas nagoni na sumnju. Pokazalo se to u susretu protiv Tekstilca od početka utakmice, Karić je imao čudan kriterijum, kartone je nemilosrdno dijelio i za bezazlene startove. Iritirao igrače i publiku. U 55. minutu je radi drugog žutog kartona isključen naš igrač Zeković i nismo se puno protivili iako je i taj momenat bilo za diskusiju. Potom gosti dva minuta kasnije stižu do vođstva a kulminacija se dešava u 60. minutu kada je Karić pokazao novi karton koji je definitivno iziritirao igrače koji su verbalno reagovali pa je glavni sudija ekspresno isključio naša dva igrača. Potom je nastao metež, gužva, guranje. Utrčao sam u teren da pokušam smiriti situaciju, nisam bio u prilici da vidim da li je bilo i fizičkg kontkta i navodnog udaranja Karića ali ako jeste svakako da to osuđujemo. Što se tiče gostiju, mi smo naše prijatelje iz Dervente domaćinski dočekali i ispratili na kraju se i sportski pozdravili i oni na boravak u Višegradu i samu utakmicu nemaju zamjerki kao što su i izjavili. Delegat susreta je sve uredno evidentirao, policija je intervenisala na vrijeme. Postoje snimci na stadionu su bile tri kamere koje su sve snimile i vjerujem da će disciplinski organi sve pregledati i donijeti pravednu odluku – zaključio je Marko Vidaković trener Drine HE.