Rogatički košarkaši trijumfovali nad ekipom Drine Birač

06.03.2016.

KK Rogatica

Raspucani Okiljevići

ROGATICA – Kao što se i očekivalo, košarkaši Rogatice su zabilježili novu pobjedu protiv ekipe iz donjeg dijela tabele Drine Birač i zadržali mesto koje vodi u doigravanje za prvaka.

Početak susreta nije obećavao da će domaći košarkaši stići do ubjedljive pobjede. Gosti iz Zvornika su igrali vrlo dobro u prvoj četvrtini koju su i riješili u svoju korist, bilo je 20:21.

Međutim u drugom periodu sve su se kockice uklopile, košarkaši Rogatice su zaigrali svoju prepoznatljivu igru, odlično u odbrani i efikasno u napadu pa je se na poluvrijeme otišlo sa vođsvom domaćeg tma sa ubjeldjivih 18 poena razlike, na semaforu je stajao rezultat 48:30.

U nastavku susreta ponovo su Zvorničani zaigrali dobro naročito u odbrani pa su uspjeli da smanje prednost Rogatičana, ova dionica je završena rezultatom 10:16 pa se u završnicu ušlo sa rezultatom 58:46.

Posljednja četvrtina je ponovo u potpunosti pripala domaćem sastavu koji nijednog trenutka nije dozvolio igračima Drine Birač da im se približe i eventualno ugroze prednost pa je susret okončan sa ubjedljivih 20 poene razlike (79:59).

Svi igrači Rogatice su dobili priliku da igraju u ovom susretu i u potpunosti su ispunili što se od njih očekivalo, ipak nerješiva enigma za Zvorničane su bili braća Nemanja i Stefan Okiljević, Nemanja je bio i najefikasniji akter susreta sa 23 postignuta poena dok se Stefan 16 puta upisao u listu strijelaca. U gostujućem sastavu nešto iznad prosjeka bio je Miloš Rović sa 19 postignutih koševa.

KK Rogatica – KK Drina Birač 79:59
(20:21; 28:9, 10:16; 21:13)

Sporska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 200.
Sudije: Dejan Knežević (I.Sarajevo), Vladimir Ćosović (Foča), Srđan Bogdanović (Bijeljina).
Delegat: Slavoljub Popović (Modriča).

KK Rogatica: Đerić 3, Balčaković, N.Okiljević 23, Pajić, Rističević 10, Tešević 2, Slijepčević 9, S.Okiljević 16, Kosorić, Milidrag 6, Kovač 10.

KK Drina Birač: Radović 1, Matić 2, Pisić 13, Rović 19, Erić 2, Gavrić, Spasojević, Zekić 15, Tanacković 5, Pilipović 2.