Sajam domaćih proizvoda – Predstavljene Srednje škole

SRNA - Jovana Borovčanin - 04. marta 2016. 058.ba

Srednje skole na Sajmu u Rudom

RUDO – U okviru obilježavanja Sajma domaćih proizvoda u Rudom, predstavljene su Srednje škole iz Rudog, Rogatice i Priboja u Srbiji.

Profesor Srednje škole „27. januar“ iz Rogatice Jovica Vasović rekao je Srni da je ovo odlična prilika da se predstave srednje škole.

„Mi smo predstavili smjerove naše škole i aktivnosti koje sprovodimo. Svim zainteresovanim učenicima predlažemo upis u našu gimnaziju koja može da osposobi učenike za dalje školovanje“, kaže Vasović.

On dodaje da Srednja škola u Rogatici iza sebe ima mnogo uspješnih generacija, među kojima su ljekari, sportisti, naučnici.

„U stručnom usmjerenom obrazovanju mi smo predstavili školu ekonomskog tehničara, te mašinsku struku sa zvanjem bravara“, rekao je Vasović.

Učenik Srednje škole iz Priboja Petar Vuković kaže da su na Sajmu predstavili mašinsko-elektrotehničku školu.

„Donijeli smo makete koje koristimo na našim vježbama, da prikažemo dio elektronike i struje, jer iz naše škole se može dosta toga naučiti“, rekao je Vuković.

Sajam domaćih proizvoda okupio je više od 100 izlagača iz Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine i Srbije, a završava se danas.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,