Tradicionalna priredba posvećena majkama i ženama

SRNA - Jovana Borovčanin - 08. marta 2016. 058.ba

priredab za 8 mart u Rudom

RUDO – U Domu kulture u Rudom večeras je održana priredba povodom 8. marta na kojoj su učestvovali književnici iz Rudog i članovi foklornih sekcija iz mjesnih zajednica Mioče, Štrpci, Bijelo Brdo i Rudo.

Organizator kulturno-umjetničkih programa u Centru za kulturno-prosvjetnu djelatnost „Prosvjeta“ Ilija Arsić rekao je Srni da je ovo tradicionalna priredba posvećena majkama i ženama.

Večeras su proglašeni i pobjednici konkursa za najljepšu pjesmu povodom 8. marta, koji je ranije raspisao Savjet mladih iz Rudog.

Predsjednik Savjeta mladih Marija Stikić rekla je da su takmičari selektovani u tri kategorije – srednjoškolci, osnovci nižih i osnovci viših razreda.

priredab za 8 mart u Rudom 2

Ona je navela da je u kategoriji srednjoškolaca prvo mjesto pripalo Dejani Paponjak, u kategoriji viših razreda osnovne škole Milici Vidaković, a nižih razreda Luki Tomiću.

Stikićeva je rekla da je cilj ovog takmičenja animiranje mladih da pišu, kao i da iskažu ljubav prema majkama, sestrama i bakama.

U priredbi su učestvovali i književnici iz Rudog, među kojima su Milana Stupić, Dragan Paponjak, Radomir Jagodić i Bojan Bjelić.

Organizatori priredbe su Centar za kulturno-prosvjetnu djelatnost „Prosvjeta“, Savjet mladih i Udruženje književnika „Miloš Vidaković“ iz Rudog.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: