U obdaništu „Neven“ održana radionica povodom 8. marta

08.03.2016.

8 mart u obdanistu

VIŠEGRAD – U obdaništu „Neven“ u Višegradu, danas je održana radionica slikanja i pravljena čestitki, povodom 8. marta u kojoj su učestvovali mališani sa očevima i djedovima.

Direktor Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Neven“ Danka Mitrović rekla je Srni da je u susret međunarodnom Danu žena, Uprava ove godine osmislila drugačiji program nego što je to bilo ranijih godina.

„U radionici su učestvovala dječica od šest mjeseci, do šest godina, koja su zajedno sa svojim očevima i djedovima,a u saradnji sa vaspitačima pripremali osmomartovske čestitke za svoje omiljene dame“, kaže Mitrovićeva.

Ona dodaje da su u rad bili uključeni predškolci, koji su prije nekoliko dana pristupili programu za pripremu djece u školu.

„Ovo obilježavanje Dana žena, kasnije predstavlja jedan od osnova njihovog kasnijeg emotivnog i intetelektualnog razvoja“, napominje Mitrovićeva i kaže da majka predstavlja stub porodice, kao osnovne ćelije društva.

8 mart u obdanistu 2

Vaspitač Sanja Kujundžić Tasić kaže da su djeca pored igre, pjesme, plesa i recitacije u povodu 8. marta pripremili za mame i bake čestitke, a koje su urađene u sradnji sa očevima i vaspitačima.

„Čestitke su ispunjene porukama i crtežima, a sve je u znaku ljubavi i cvijeća. Djeca vole da priređuju iznenađenja svojim majkama, jer je majka simbol ljubavi, tako da su uživali u sadržajima“, rekla je Tasićeva.

Ona je dodala da su veoma zadovoljni odzivom, jer se na ovaj način gradi i buduća saradnja između djece, roditelja i vaspitača.

Vidoje Milošević, koji je došao na radionicu sa kćerkom Petrom, kaže da je ovo lijepa ideja.

„Vrlo je značajno da se ovakve stvari uče o obdaništu, jer koliko god da roditelji kod kuće djecu uče o poštovanju majki, ovo je mjesto na kojem se približavaju takve stvari na pravi način“, kaže Milošević i dodaje da su do sad na radionicama bile majke, a sad su ih zamjenili i misli da će im se dopasti ono što ovdje naprave.

Na radionici posvećenoj majkama i bakama, učestvovalo je oko 100 mališana i njihovih očeva.