Ušla u vozilo koje je visilo iznad provalije nad Drinom da bi pomogla ljudima (VIDEO)

Novosti.rs | Milica Kusmuk - 26. marta 2016. 058.ba

med sestra Lepa Gogic

VIŠEGRAD – U Domu zdravlja u Višegradu imaju mnogo razloga da budu ponosni na svoje radnike, ne samo predane profesiji već i hrabre. Takva je i medicinska sestra Lepa Gogić.

A, da pohvale nisu bez pokrića, pokazuje i dopis koji je na adresu ove zdravstvene ustanove stigao iz višegradske Policijske stanice. Policajci su se zahvalili „na nesebičnoj i profesionalnoj pomoći koju medicinske ekipe pružaju povređenima u saobraćajnim nesrećama“, a posebna zahvalnost upućuje se medicinskoj sestri Lepi Gogić, koja je, kako se navodi, u više navrata rizikovala svoj život kako bi spasla živote povređenih.

I zaista je tako bilo.

Na magistralnom putu Ustiprača – Višegrad u mestu Brodar, nedavno se dogodila strašna saobraćajna nesreća u kojoj su samo zahvaljujući ovoj hrabroj ženi dva mlada života spasena.

Automobil je pri nekontrolisanoj brzini udario u zaštitnu ogradu čiji je deo prošao kroz vozilo između vozača i suvozača i ostao da visi iznad provalije nad Drinom.

Lepa Gogić je čim je došla ušla u smrskano vozilo, ne razmišljajući da time rizikuje i svoj život.

– Na mestu događaja je bila vatrogasna ekipa. Dok su sekli automobil ja sam ušla unutra i jednom momku ukazala prvu pomoć, imobilisala sam mu nogu na kojoj su bili otvoreni prelomi. Krvario je, a druga noga mu je bila ukleštena – priča Gogićeva.

Kaže, da kada su vatrogasci isekli auto, ona je prošla sa druge strane, pomogla i drugom momku koji se nalazio unutra, a onda su ih na nosilima izvukli iz automobila.

Ovo nije prvi put da je Lepa na delu pokazalu svoju hrabrost i umeće.

Pre dve godine u tunelu u mestu Orahovci kod Višegrada, desila se saobraćajna nesreća kada je Gogićeva ušla u automobil koji je bio okrenut na krov i pružila prvu pomoć povređenom momku.

– Automobil je bio smrskan i okrenut na krov, vatrogasci su takođe morali da ga seku a ja sam se puzeći uvukla u vozilo i videla da su momku koji je bio za volanom noge zarobljene. Imao je obilna krvarenja i otvorene rane na rukama. Dok su vatrogasci radili svoj posao, ja sam pružila prvu pomoć, a kasnije smo ga izvukli uz pomoć policije – kaže ova hrabra medicinska sestra.

Vozači i suvozači koje je od sigurne smrti spasla Lepa Gogić je ne zaboravljaju, zahvaliti joj se nikad ne mogu dovoljno, ali kažu da se dobro dobrim vraća.

NE BOJI SE

Lepa Gogić, majka dvoje dece, kaže da u ovakvim momentima uopšte ne razmišlja o tome šta njoj može da se desi.

– U poslednjoj nesreći koja se desila na Brodaru, ušla sam u smrskano auto ne misleći ni o čemu drugom nego o dva mlada života koja su u opasnosti, pa sam reagovala instinktivno. Nisam plašljiva i ne bojim se – priča Gogićeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,