Višegrađanke igraju za pehar prvaka Srpske i Premijer ligu

15.03.2016.

OK HE na Drini

VIŠEGRAD – Tokom vikenda na rasporedu su utakmice 16. kola odbojkaškog prvenstvo Republike Srpske, a liderski sastav iz Višegrada HE na Drini dočekaće odbojkašice Hercegovca iz Bileće.

U dosadašnjem dijelu sezone izabranice trenera Jove Sarića, bile su ubjedljive. Upisali su 14. pobjeda uz jedan minimalni poraz i na “trionu” su sa 43. osvojena boda, sedam više u odnosu na drugoplasiranu ekipu Maglića iz Foče te domači sastav ima i prvu meč loptu za ulazak u viši rang takmičenja.

Pobjeda “višegradskim vilama” i teoretski dva kola prije kraja donosi titulu prvaka Srpske, sa tim i povratak u Premijer ligu BiH.

Posle sjajnog izdanja, tokom cijele sezone Višegrađanke: kapiten Dragana Baranac, Ana Renovica, Ivana Plečić, Marija Lakić, Slađana Avramović, Ana Nikolić, Katarina Filipović, Ana Sarić, Marija Stojanović, Iva Gojković, Bojana Tešević, Željana Marić i Ana Joksimović, poručuju, čekamo odbojkašice iz Bileće sa jasnim ambicijana da ostvarimo pobjedu i potvrdimo titulu prvaka Srpske ali ipak bodove ne treba upisati unaprijed te moramo pokazati snagu i stići do pobjede. Imamo dovoljno motiva i vjerujemo da parket napustamo uzdignuta čela i slavljem se zahvalimo, navijačima, sponzorima i svima koji su nas podržali u prvenstvu i ekspresnom povratku u Premijer ligu, poiručuju odbojkašice iz Višegrada.

U ostalim mečevima 16. kolu koje je na rasporedu 19. i 20. marta paljanske “Jahorinke” dočekuju Stakorinu iz Čajniča. “Sokolice” snagu odmjeravaju sa Crvenom Zvezdom, Maglić sa Laktašima, a “Glasinke” koplja ukrštaju u Mrkonjić Gradu sa Balkanom

Tabela
1.HE Na Drini 43
2.Maglić 36
3.Jahorina 29
4.Slavija 28
5.Hercegovac 26
6.Laktaši 22
7.Glasinac 18
8.Stakorina 12
9.C. Zvijezda 11
10.Balkana 0