Višegrađanke ponovo u Premijer ligi

19.03.2016.

OK HE na Drini

VIŠEGRAD – U 16. kolu Prve lige Republike Srpske odbojkašice HE na Drini bile su ubjedljive, savladale su u Višegradu pred oko 200 gledalaca ekipu Hercegovca iz Bileće maksimalnim razulltatom 3:0, po setovima 25:10, 25;16, 25;10.

Ostvarenom 15. prvenstvenom pobjedom i sa osvojena 46. boda “višegradske vile”, u odnosu na drugoplasiranog Maglića iz Foče i matematički dva kola prije kraja osvojile su titulu prvaka Republike Srpske i povratak u Premijer ligu.

Pasman u klupsko elitno odbojkaškog takmičenje BiH su izborile: kapiten Dragana Baranac, Ana Renovica, Ivana Plečić, Marija Lakić, Slađana Avramović, Ana Nikolić, Katarina Filipović, Ana Sarić, Marija Stojanović, Iva Gojković, Bojana Tešević, Željana Marić i Ana Joksimović, a sa klupe su bodrene i vođenje od trenera Jove Sarića.

Pehar namjenjen najboljoj ekipi prvenstva Srpske krasit će vitrine odbojkašica iz Višegrada, a slavje zvanično još će malo sačekati. U sledećem 17. kolu 26. marta Višegrađanke igraju u Čajniču, a zatim u poslednjem osamnaestom kolu 02. aprila odbojkašice HE na Drini dočekuju Paljanke i zvaničo od strane OS Republike Srpske slijedi uručenje pehara najbolj ekipe u prvenstvu Prve lige RS i podjela medalja za šampionke .

Čedo Matović