Zapažen uspjeh nada FK Mladost iz Rogatice

21.03.2016.

Nade FK Mladost

Završena Zimska fudbalska liga „Pale 2015/2016“

ROGATICA – Uz učešće 86 ekipa sa preko 1000 takmičara na Palama, u organizaciji Škole fudbala „Olimp“ FK Jahorina prošlog vikenda, 20. marta, završena je Zimska fudballska liga pionira iz škola fudbala klubova sa područja Sarajevsko-romanijske i Gornjedrinske regije u Republici Srpskoj i timova u Kantonu Sarajevo u Federaciji BiH rođenih od 2001 do 2007. godine.

Iz Škole fudbala FK Mladost iz Rogatice učestvovali su dječaci rođeni 2001, 2002, 2004 i 2006. godine.

Najviše uspjeha imali su mladi fudbaleri rođeni 2002, reče njihov fudbalski učitelj Mladen Simsija. U njihovoj kategoriji takmičilo se 16 ekipa. Među njima su bili pioniri „Bambija“ iz Višegrada, Stakorine iz Čajniča, Glasinca iz Sokoca, Olimpa i Romanije sa Pala, Slavija i Famos iz Istočnog Sarajeva, te Novog Grada, Vinera i Olimpika, Bosne iz Visokog i nekih drugih iz federalnog Kantona Sarajevo.

Rogatički poletarci u polufinalu plej-ofa sastali su se sa Olimpom sa Pala i trijumfovali sa 3:2 (3:0). Dva gola za Rogatičane postigao je Janković i jedan Obradović.

Luka Jankovic Nade FK Mladost

U finalnom susretu igrali su Rogatičani sa ekipom Novog Grada iz Sarajeva. I ovdje je krajnji rezultat bio 3:2. U ovom susretu dva gola postigao je Purković i jedan Janković.

Za najboljeg igrača turnira u ovoj kategoriji proglašen je Luka Janković iz pobjedničke ekipe Mladosti.

I ostali učesnici Zimske lige iz Rogatice bili su zapaženi. Mališani rođeni 2006. predvođeni trenerom Draganom Jovanovićem, osvojili su 5. mjesto iako su imali isti broj bodova kao treće i četvertoplasirana ekipa, koje su imale bolju gol razliku.

Mališani rođeni 2001. osvojili su,takođe, peto, a 2004. deveto mjesto.

– Uz roditelje mladih fudbalera i Uprave FK Mladost, učešće na turniru na Palama pomogli su ŠG „Sjemeć“, DOO „Ileks“ i „Ikonić-komerc“ iz Rogatice, reče na kraju Mladen Simsija.