Malešević na otvaranju renovirane Osnovne škole [FOTO]

20. aprila 2016. 058.ba

Malesevic u Cajnicu (1)

ČAJNIČE – U prostorijama Osnovne škole „Jovan Dučić“ danas je održana ceremonija primopredaje za „Projekat unaprijeđenja školskog objekta“ u Čajniču. Ceremoniji su prisustvovali zamjenik Šefa Misije Japana u BiH g-din Kazumasa Miyazaki, Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić, direktor Onovne škole Vojislav Papić kao i predstavnici OSC-a.

Učenici Osnovne škole pripremili su priredbu, kako bi iskazali zahvalnost onima koji su pomogli njihovoj školi i omogućili im bolje uslove za rad. Nakon toga načelnk opštine Goran Karadžić izrazio je zadovoljstvo prema gostima u malom gradu Čajniču i poželio im dobrodošlicu.

Malesevic u Cajnicu (2)

„Zahvaljujem se svima onima koji su pomogli da se cjelokupan projekat realizuje i iskreno se nadamo da će ovakvih dana biti što više u Čajniču“.- rekao je načelnik Karadžić.

„Gospodo nastavnici, učitelji, izvođči radova, predstavnici OSC-a, zaista mi je zadovoljstvo što sam danas sa Vama ovdje u ovoj školi koja je dobila novo ruho zahvaljujući Vladi Japana, u najvećem djelu – kaže Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dr Dane Malešević. On je dodao da djeca ove škole iako nemaju adekvatne uslove za takmičenje u sportu, postižu značajne rezultate.

Malesevic u Cajnicu (3)

Ministar Malešević je izrazio zahvalnost prema Vladi Japana i Ambasadi Japana za sve one škole koje su oni pomogli u Republici Srpskoj, a ima ih više i to nije samo ova škola u Čajniču.

Malesevic u Cajnicu (4)

Dr Dane je poželio djeci da u ovoj školskoj zgradi, zajedno sa svojim nastavnicima i učiteljima postižu još bolje rezultate, jer sa svim što nauče u školi, lakše će da idu kroz život.

Malesevic u Cajnicu (5)

Zamjenik Šefa Misije Japana u BiH g-din Kazumasa Miyazaki je rekao da su dodjeljena sredstva u iznosu od 182.375,00 KM Osnovnoj školi “Jovan Dučić” za rekonstrukciju školskog objekta.

On je dodao da su sanirani mokri čvorovi, postavljanje nove fasade sa termoizolacijom, zamjenjena vanjska i unutrašnja stolarija u školi i zamjenjeni potkovi i oluci na školi.

Malesevic u Cajnicu (6)

Za zamjenu krovnog pokrivača zgrade Osnovne škole, Vlada Republike Srpske je preko Elektro privrede Republike Srpske, takođe donirala sredstva u iznosu od 50.000,00 konvertibilnih maraka.

„Vlada Japana pridaje veliki značaj sektoru osnovnog obrazovanja u kontekstu zadovoljenja osnovnih ljudskih potreba. Od 1996. godine pa do danas, Vlada Japana je kroz GAGP grant podržala projekte u preko 80 osnovnih škola u Bosni i Hercegovini“- rekao je Miyazaki.

Malesevic u Cajnicu (7)

„Okončanjem radova na renoviranju školskog objekta stvoreni su adekvatni sanitetski uslovi i bolji uslovi za oko 300 učenika koji pohađaju ovu školsku ustanovu, kao i nastavnika i saradnika“- rekao je direktor škole Vojislav Papić.

Malesevic u Cajnicu (8)

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,