Nove klupe i cvijeće oko višegradske ćuprije

SRNA - Jovana Borovčanin - 14. aprila 2016. 058.ba

Park kod cuprije

VIŠEGRAD – Radnici turske firme „Er-Bu“, koji su angažovani na rekonstrukciji višegradske ćurpije, postavili su zelene travnate površine, ukrasno bilje, cvijeće i nove klupe sa pogledom na most.

Postavljene su klupe i zasađeno je cvijeće oko spomenika nobelovcu Ivi Andriću, koji se nalazi sa desne strane mosta, nedaleko od ćuprije.

U okviru sanacije mosta završeno je popločavanje gazišta bijelim krečnjakom, urađeni su kameni stubovi, očišćena je unutrašnjost lukova, zamijenjene su fuge i kamenje na mostu, koje je bilo oštećeno.

Na sredini mosta postavljena je led rasvjeta, visokokvalitetna sa reflektorima koji obasjavaju most, a sa obje strane mosta stubovi sa osam reflektora.

Tokom rekonstrukcije postavljena je ograda koja razdvaja rampu mosta od magistralnog puta na lijevoj obali Drine, kao i dio ograde pored spomenika Ive Andrića, koji je urađen u kombinaciji kamena sedre i kovane željezne ograde.

Projekat finansira Vlada Turske, a vrijednost radova procjenjuje se na oko 10 miliona KM.

Višegradska ćuprija nezaobilazna je atrakcija koju posjećuju turisti iz cijelog svijeta, a tu je i turistički kompleks Andrićgrad, čiji je idejni tvorac režiser Emir Kusturica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: