Obilježen svjetski dan knjige

26. априла 2016. 058.ba

Dan knjige u Cajnicu (1)

ČAJNIČE – Povodom 23 aprila Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Narodna biblioteka „Branko Ćopić“ u Čajniču organizovala je posjete trećih razreda OŠ „Jovan Dučić“ u Čajniču.

Bibliotekari su i ovoga puta nastojali da djeci prikažu, najprije, zašto se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava. Zatim su djeci dali nekoliko tekstova iz knjiga prilagođene njihovom uzrastu, da pročitaju, navodeći da je čitanje jedan od najboljih načina da se dođe do novih znanja, spoznaja i određenih iskustava koja su veoma korisna.

Dan knjige u Cajnicu (2)

Direktor biblioteke Jelena Tadić poručila im je da čitaju što više i da češće posjećuju biblioteku.

Naime, Svjetski dan knjige ustanovljen je 1995, a 23 april je izabran jer su na taj dan umrla dva velika književnika, Migel de Servantes i Vilijam Šekspir.

Takođe je u petak u prostorijama biblioteke otvorena i izložba knjiga za različitih žanrova, koje su kupljene na Sajmu knjiga održanog u Sarajevu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,