Odbojkaška sezona iz snova, košarkaši ubjedljivi, fudbaleri napokon postigli gol

05.04.2016.

OK Maglic

Odbojka

Nakon lagane pobjede protiv Majevice 3:0, u posljednjem kolu Prve lige RS, odbojkašima Maglića uručene su medalje i šampionski pehar. Na 16 utakmica, Maglić je ostvario svih 16 pobjeda uz set količnik 48:6. Fočanski odbojkaši od iduće sezone nastupaće u Premijer ligi BiH.

Odlične su u ovoj sezoni bile i odbojkašice Maglića, koje su vicešampionke RS. U posljednjem kolu savladale su Hercegovac iz Bileće sa 3:0. Šampionsku titulu osvojile su odbojkašice iz Višegrada.

FK Sutjeska - borac

Fudbal

Fudbaleri Sutjeske konačno su prekinuli seriju poraza, zabilježivši prvu pobjedu u proljećnoj polusezoni. Na svom terenu savladali su Borac iz Šamca sa 1:0 u 21. kolu Prve lige RS. Jedini pogodak postigao je Nikola Danilović u 45. minutu. Sutjeska je deveta sa 25 bodova, a u posljednjem kolu, prije podjele lige na plej-of i plej-aut, gostovaće u Novom Gradu ekipi Slobode.

KK Sutjeska

Košarka

Košarkaši Sutjeske savladali su na svom terenu Teslić sa 30 poena razlike, 84:54 u 19. kolu Prve lige RS. Ovo je fočanskim košarkašima 11. pobjeda, kojom su zadržali dvije pobjede prednosti u odnosu na prve pratioce i konkurente u borbi za plej-of. Sutjeska je na diobi trećeg i četvrtog mjesta sa Rogaticom, koja je u ovom kolu savladala banjalučki Borac 69:61. Iznenađenje kola napravio je Bratunac, slavivši u Banjaluci protiv vodećeg Studenta 75:81. Bratunac je na diobi petog i šestog mjesat sa Heom- obje ekipe imaju po devet pobjeda, dvije manje od Sutjeske i Rogatice. Student je prvi sa 15 pobjeda, a Prijedor na drugom mjestu ima 12 trijumfa. U sljedećem kolu, Sutjeska je slobodna. Slijedi zatim gostovanje u Banjaluci ekipi Studenta, a u posljednjem kolu Fočaci će ugostiti Rogaticu.

Karate

Mladi karatisti fočanske Ljubišnje osvojili su šest medalja na regionalnom takmičenju za pionire i nade u Bileći. Takmičenje je organizovano za mlade karatiste hercegovačke i sarajevsko-romanijske regije. Zlatnu medalju za Ljubišnju osvojila je Jana Ostojić u kategoriji nade, 2003. godište, borbe pojedinačno, težina preko 54 kilograma. Srebrna odličja iz Bileće donijeli su Miloš Rašević i Andrej Pavlović – koji su nastupili u kategoriji nade- 2004. godište, u borbama do 50 i preko 50 kilograma. Bronze su osvojili Aleksa Tešović , nade do 40 kilograma, Aljoša Ćalasan i Andrija Paprica, pioniri 2005. i 2006. godište, borbe do 35 kilograma.