OK “HE na Drini” obilježio 40 godina postojanja

24.04.2016.

OK HE na Drini

VIŠEGRAD – Odbojkaški klub “Hidroelektrane /HE/ na Drini” Višegrad obilježio je juče 40 godina postojanja, a tim povodom odigrana je utakmica sa beogradskom “Crvenom zvezdom”.

Utakmica, koja je odigrana u sportskoj dvorani u Višegradu, završena je rezultatom 3:0 za ekipu “Crvene zvezde”.

Predsjednik odbojkaškog kluba “HE na Drini” Gojko Danilović rekao je Srni da je ovim povodom održana svečana sjednica kluba kojoj su, osim rukovodstva odbojkaškog kluba, prisustvovali i predstavnici preduzeća koji su svojim donacijama pomogli ovaj klub.

Danilović je napomenuo da su na sjednici uručene i plakete sponzorima – opštini Višegrad, preduzeću “HE na Drini”, Šumskom gazdinstvu “Panos” iz Višegrada, preduzeću “Unis Uša” i Odbojkaškom savezu Republike Srpske.

“Zahvalnice su uručene bivšim i sadašnjim predsjednicima, trenerima i članovima kluba, lokalnim preduzećima koja su povremeno pomagala klub, te osnovnoj i srednjoj školi u Višegradu”, dodao je Danilović.

On je podsjetio da je klub osnovan 1976. godine, a da je naziv kluba u “HE na Drini” promijenjen 2001. godine.

Danilović je ocijenio ovaj klub vrlo uspješnim i dodao da klub u pet sekcija okuplja 113 članova i pet trenera.

Trener kluba Jovo Sarić rekao je Srni da je u ovom klubu skoro 20 godina, te da je bilo mnogo uspjeha i padova u dosadašnjem radu. “Odbojkaški klub je najorganizovaniji klub u našem gradu, a to potvrđuju rezultati koje smo postigli”, ističe Sarić.

On kaže da je veliko interesovanje mladih za ovaj sport, te da je slobodno vrijeme mladih najbolje potrošeno upravo kroz sportske aktivnosti.

Kapiten prvog tima Dragana Baranac, koja je u klubu više od 15 godina, rekla je da danas obilježavaju 40 godina postojanja, ali i slave titulu prvaka Republike Srpske.

Ona je dodala da je ovo prilika da se članovi i ljubitelji odbojke prisjete svih dosadašnjih uspjeha odbojkaškog kluba.