Otvorena izložba slika Aleksandra Cvetkovića

02.04.2016.

Cvetkovic izlozba u Andricgradu (1)

ANDRIĆGRAD – U galeriji “Lubarda” u Andrićevom institutu u Andrićgradu večeras je otvorena izložba 17 slika čiji je autor Aleksandar Cvetković iz Beograda.

Cvetković se slikarstvom bavi više od 40 godina, a nedavno je objavljena i monografija o njegovom radu.

“Ovo je skraćeni izbor slika iz mojih ranijih opusa, postavka nije jedinstvena, a slike su iz različitih godina mog života”, rekao je Cvetković.

Cvetkovic izlozba u Andricgradu (3)

On je istakao da je galerija Andrićevog instituta jedna od najboljih u kojima je do sada izlagao, navodeći da su njegove slike predstavljene u Evropi i Americi, te da je imao više od 60 samostalnih izložbi.

“Andrićgrad je na mene ostavio izuzetno veliki utisak i sve ovdje što sam vidio je sjajno, zahvaljujući idejnom tvorcu Emiru Kusturici”, dodao je Cvetković.

U galeriji u Andrićevom institutu kažu da je Cvetković jedan od najuticajnijih umjetnika na domaćoj likovnoj sceni i u godinama nove figuracije razvijao je sopstveni svijet slike zasnovan isključivo na odnosima likovnih elemenata.

Cvetkovic izlozba u Andricgradu (4)

NJegova djela ne prikazuju figure, na slikama nema predmeta, on se naslanja na stvarnost i pokušava da svedenim znakovnim pismom predstavi i oslika realnost, odnosno, svoj utisak o toj realnosti.

Osim slikarstvom, Cvetković se bavi i rok muzikom, koju svira i danas po beogradskim klubovima. Izložba slika Aleksandra Cvetkovića biće otvorena mjesec dana.