Povelja opštine Foča Dražanu Eriću i Crkvenoj opštini fočanskoj

28.04.2016.

drazen-eric

FOČA – Najveće opštinsko priznanje – Povelja opštine Foča ove godine biće uručena hirurgu Univerzitetske bolnice Foča i docentu Medicinskog fakulteta Dražanu Eriću, kao i Crkvenoj opštini fočanskoj.

Prvi put biće dodijeljeno i priznanje Počasni građanin, i to nekadašnjem generalnom direktoru “Elektroprivrede Crne Gore” Radu Filipoviću, jednoglasno je odlučeno danas na sjednici Skupštine opštine Foča.

Erić je Povelju zaslužio za rad i izuzetan uspjeh u primjeni medicinskih naučnih dostignuća, a Crkvena opština za rad i izuzetan doprinos u raznim oblastima stavralaštva od opšteg značaja, navodi se u obrazložnju opštinske Komisije za dodjelu nagrada i priznanja.

Priznanje Počasni građanin dodijeljeno je Radu Filipoviću zbog toga što je 1992. godine u toku ratnih dejstava, kao generalni direktor “Elektroprivrede Crne Gore”, a što je podržala i pljevaljska “Elektrodistribucija”, pomogao da privreda i stanovnici Foče dobiju električnu energiju iz alternativnog pravca, dok ne bude izgrađen dalekovod.

Odbornici su jednoglasno donijeli i odluke o uručenju šest zahvalnica, i to Osnovnoj muzičkoj školi Foča, Lovačkom udruženju “Bakić”, pedijatru Štefici Savić, profesoru srpskog jezika u penziji Luki Cicmilu, poljoprivredniku Todoru Filipoviću i fudbaleru Radu Kruniću, kao i pet novčanih nagrada od 500 KM doborovoljnom davaocu krvi Božu Kalajdžiću, predsjedniku opštinskog Udruženja izbjeglih i raseljenih LJubiši Simoviću, učeniku Davidu Arseniću za podvig spasavanja drugarice iz rijeke Ćehotine, te uspješnim studentima Marini Davidović i Dejani Lazović.

Nagrade i priznanja biće uručeni 9. maja, na Dan opštine Foča, na svečanoj sjednici Skupštine opštine.