Rekonstrukcija Doma zdravlja u Čajniču

20. aprila 2016. 058.ba

Dom zdravlja u Cajnicu (1)

ČAJNIČE – U Čajniču je počela rekonstrukcija i adaptacija Doma zdravlja „Vaso Pelagić“, za šta je izdvojeno 227.231,89 KM, izjavio je direktor ove ustanove Dragan Skoko.

On je pojasnio da je Svjetska banka posredstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske obezbijedila 70% sredstava kroz projekat „Jačanje zdravstvenog sektora“ dok je 30% sredstava obezbijedila opština Čajniče.

Dom zdravlja u Cajnicu (2)

„Projektom rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja biće izvršeni građevinsko – zanatski radovi, radovi na vodovodu i kanalizaciji, elektroinstalaciji kao i uređenje fasade“, navodi direktor.

Planirana rekonstrukcija i adaptacija trebalo bi da bude završena za tri mjeseca, tokom koje će biti urađene četiri ambulante porodične medicine.

Dom zdravlja u Cajnicu (3)

Direktor Skoko je istakao da je rekonstrukcija Doma zdravlja u Čajniču značajna za stanovništvo sa područja ove opštine, jer će između ostalog, biti unaprijeđena i zdravstvena zaštita.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: