Rogatički košarkaši pred vratima doigravanja za prvaka

18.04.2016.

KK Rogatica

Teslić lak zalogaj

ROGATICA – Košarkaši Rogatice su zabilježili očekivanu pobjedu protiv slabašne ekipše Teslića, ovim trijumfom Rogatični su zadržali šanse za plasman u doigravanje za prvaka RS o čemu će odlučivati u susretu poslednjeg kola kada se sastaju sa direktnmim konkurentom u borbi za plej off ekipom Sutjeske u Foči.

Domaći sastav je od počertka igrao u kombinovanom sastavu, trener Mladen Šibalija je poznavajući kvalitet Teslićana dao šansu igračima sa manjom minutažom što su oni u potpunosti i iskoristili. Međutim početak suasreta nije nagovještavao da će Rogatičani baš lako doći do trijumfa jer punih pet minuta nisu uspijevali da pogode koš Teslićana pa je u tim momentima rezultat bio 0:4 za goste ali uslijedile su dvije trojke Balčakovića pa se sve okrenulo u korist domaćeg tima koji je prvi period igre riješio u svoju korist 14:13.

U drugoj dionici se prelomio susaret, Rogatičani su zaigrali svoju prepoznatljivu igru sa čvrstom odbranom i dobrom realizacijom, u pojedinim momentima imali su vođstvo i od 19 poena razlike, ipak igrači Teslića su u finišu ove dionice uspjeli da konsoliduju redove naprave seriju od 0:8 i na odmor se otišlo sa rezultatom 38:27.

U nastavku utakmice domaći tim je mudrom igrom održavao prednost a gosti nisu uspijevali da ugroze sigurno vođstvo pa je treća etapa završena rezultatom 56:45.

Ni poslednji kvartla nije donio ništa novo popustile su odbrane oba tima pa je postignuto nešto više poena od prosjeka i meč se nas kraju okončao sa rezultatom 77:64.

U ekipi Rogatice dominirao je i bio najbolji akter ovog meča mladi Božidar Balčaković koji još nije napunio 18 godina a osim 18 postignutih poena imao je i veliki broj uspiješnih asistencija u potpunosti je iskoristio ukazano povjerene i pokazao da je pred njim svijetla košarkaška budućnost. Uz njega je odličnu partiju pružio još jedan junior Rogatičana, Nikola Radović koji je u ovom meču pokazao raskošan talenat. U gostujućem timu bolji od ostalih bio je Boris Graček sa 16 postignutih poena. Domaći košarkaši su za tri poena šutirali 25 puta a pet puta su pogodili dok su gosti od 23 pokušaja bili precizni četiri puta.Što se tiče slobodnih bacanja Rogatičani su imali učinak 26/16 a gosti 20/13.

KK Rogatica – KK Teslić 77:64
14:134; 24:14; 18:18, 21:19

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 100.
Sudije: Božidar Radanović (Trebije), Miodrag Borovina (Vlasenica), Mile Vujadinović (Bratunac).
Delegat: Sreten Kovačević (Trebinje).

KK Rogatica: Bačaković 18, N.Okiljević 7, Radović 7, Pajić 5, Rističević 7, Tešević, Slijepčević 4, S.Okiljević 13, Kosorić 3, Kovač 13.

KK Teslić: Kopić, Nedinić 5, Crnovčić 3, Vujanović 8, Bajić 5, Simić, Ž.Garček 10, Milunović 8, B.Garček 16, Peković 9.