Ruđanski osnovci i srednjoškolci obilježili „Dan planete zemlje“

Opština Rudo - 26. aprila 2016. 058.ba

Dan zemlje u Rudom

RUDO – Osnovci iz OŠ „Rudo“ iz Rudog, „Boško Buha“ iz Štrbaca i Mioča zajedno sa srednjoškolcima iz Srednjoškolskog centra „Rudo“ uzeli su učešće u ekološkoj akciji čišćenja pod nazivom „Zelena akcija, svaki dan, Dan planete zemlje“. Tokom tri dana, koliko je trajala ova akcija, đaci su zajedno sa nastavnicima, predstavnicima JU za turizam i sport Rudo, COD Luna i Savjeta mladih Rudo čistili nekoliko lokacija na prostoru Rudog, Mioča i Štrbaca.

Dan planete obilježava se 22. aprila širom svijeta. Tokom ovog dana obično se organizuju različite akcije i manifestacije koje imaju za cilj da skrenu pažnju građanima na značaj očuvanja prirode i spriječavanje negativnih posljedica po životnu sredinu.

Akcija je realizovana u okviru Projekta „Upravljanje čvrstim otpadom u prekograničnim ruralnim i obalnim područjima jugoistočne Evrope“. Projekat se implementira od strane Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj (SWG) i NALAS-a, uz podršku GIZ Otvorenog regionalnog fonda za jugoistočnu Evropu – Modernizacija komunalnih usluga (ORF MMS) i Vlade Švajcarske.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,