U Čajniču obilježen Međunarodni dan dječije knjige

02. aprila 2016. 058.ba

Dan knjige u Cajcnicu 2

ČAJNIČE – Povodom Međunarodnog dana dječije knjige, 1. aprila ove godine, učitelji osnovne škole „Jovan Dučić“ u Čajniču organizovali su predavanja za djecu od prvog do petog razreda, koja su održali gosti iz Narodne biblioteke „Branko Ćopić“ Čajniče.

Bibliotekari su ovim putem ukazali na važnost dječije knjige te ih postakli da počnu što više da čitaju i na taj način razvijaju ljubavi prema čitanju.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam u 2015 godini izabran za učenika koji je pročitao najveći broj knjiga. Mnogo volim da čitam, nekako kada čitam saživim se sa knjigom, proradi mi mašta i tako gradim svoj svijet. Smatram da ono što pročitamo ostaje za cijeli život-rekao je učenik četvrtog razreda Marko Tanasković.

Dan knjige u Cajcnicu

Inače se rođendan Hansa Kristijana Andersena (02.04.1805.) obilježava kao Svjetski dan dječije knjige. Cilj obilježavanja je promocija dječije književnosti, kao skretanje pažnje javnosti na potrebe najmlađih čitaoca.

„Čitanjem mi razvijamo maštu, učimo da pravilno pišemo i čitamo. Moja omiljena knjiga je „Priče iz davnina“, i ono što bi poručio svojim drugarima je da i oni posjećuju češće biblioteku, čitaju knjigu, jer ona će im donjeti dobro u životu“-rekao je Dejan Šarac,učenik četvrtog razreda, koji 2014 godine pročitao najveći broj knjiga i za to bio nagrađen.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,